Korte Verhalen

Korte Verhalen die een prijs wonnen:

 

Vuurwerk

Naar het paradijs en verder

VERLEIDING, bundel erotische thrillerverhalen van bekende thrillerschrijvers en met mijn verhaal Happy Hours, dat de derde prijs won in de schrijfwedstrijd van de Uitgeverij. Stond in 2013 op nr. 21 in de Top-60 van meest verkochte boeken van Nederland!


 • December 2017: Met mijn verhaaltje ‘FABELACHTIG’ won ik de 2e prijs in de schrijfwedstrijd 2017 Het Bevlogen Oog van Vogelbescherming Nederland https://www.vogelbescherming.nl/over-ons/tijdschriften/schrijfwedstrijd1
 • Oktober 2017: Mijn verhaal De Vloedgolf staat in de bundel Droomverhalen uitgegeven bij uitgeverij aquaZZ. Te koop voor 19,95.
 • September 2016: Smart-story van 50 woorden in de wedstrijd van de Querido Academie. Gezelschap.
 • Tijdens het programma OVT van de VPRO werd mijn korte verhaal: Niet met een knal, maar met een jammerklacht voorgelezen. Thema: Tien jaar na 11 september 2001. Beluister radiofragment
 • Twee korte verhalen: Een nieuw vriendinnetje en Vriendje, afgedrukt in het boek Vrienden waren ze bij Uitgeverij Kontrast (schrijfwedstrijd 2012).
 • Mijn verhaal De zakken van Sinterklaas werd opgenomen in het boek Sinterklaasgeheimen van Martijn J. Adelmund, dat in 2011 is verschenen.
 • Ik won een schrijfwedstrijd uitgeschreven door Vrouwenthrillers.nl in samenwerking met Uitgeverij De Crime Compagnie met mijn verhaal Happy Hours, een erotisch thrillerverhaal. De bundel Verleiding waarin het is opgenomen, verscheen 1 juni 2013. De bundel stond weken in de TOP-60 van de CPNB; er werden er vijftienduizend van verkocht. Enkele opmerkingen van de jury: “Humor, goedgeschreven, compleet.” “Goed geschreven, met een heel eigen toon. Vlot en voortrazend verhaal, goede personages en duidelijke setting.” “Leuk om een flink handelend en slim hoofdpersonage te treffen.
 • Mijn verhaal Vuurwerk werd tweede in 2013 bij de Literaire prijs van Wageningen750. Juryrapport: “Een knap geschreven en ontroerend verhaal. Gedurfd van de schrijfster om zo’n zwaar beladen onderwerp te koppelen aan het thema feest. Integer behandeld, in heldere en toegankelijke taal. Voor elke lezer herkenbaar en invoelbaar. We zien een schurend contrast tussen feestgedruis en ‘langzaam wegglippen’ van een mensenleven. ‘Uur na uur zaten mijn vader en ik, hand in hand. Langzaam werd het buiten donker.’ Literair vuurwerk.”
 • Mijn reisverhaal Naar het paradijs en verder… werd opgenomen in de bundel Ik zoek een reisgenoot. Deze bundel met de 30 beste reisverhalen werd uitgegeven door City2cities te Utrecht in het kader van de Internationale Literatuurdagen in April 2013.

Meer verhalen op:

 • www.geheugenvanplanzuid.nl  (Alles onder controle)
 • Heel Nederland Schrijft  (Kreukel) Bundel: Stel je voor dat…
 • Intocht van Sinterklaas 1946- 1956 Facebook/Wageningse verhalen
 • De Intocht van Sinterklaas in Amsterdam Facebook/De Amsterdamse Krant
 • Lees hier mijn kort verhaal l’Enfer
 • Mijn verhaal De Vloedgolf staat in de bundel Droomverhalen uitgegeven bij Uitgeverij aquaZZ in 2017. Nu te bestellen voor 19,95.
 • 5 september 2016: Schrijfwedstrijd GEWONNEN met een smart-story van 50 woorden.

Uit de meer dan 40 inzendingen voor de SMART-story wedstrijd kozen redacteuren van Uitgeverij Querido en Uitgeverij De Geus één winnaar: van harte gefeliciteerd Hannah Kuipers! We waren zeer onder de indruk van je SMART-story ‘Gezelschap’.

Gezelschap

Ik belde mijn bejaarde schoonmoeder, die ik ’s middags een bos zonnebloemen had gebracht. Ze werd net wakker en zat in het donker met de televisie aan. ‘Alle zonnebloemen hebben zich naar het televisiescherm gedraaid,’ zei ze. ‘Wat ongelooflijk gezellig. Ik kijk samen met vijf zonnebloemen naar de televisie.’

 

 


Onderstaande verhalen kregen een prijs of werden afgedrukt in een bundel, of allebei!

Bestel bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

Lees hier het verhaal

 

 

 

 

 

 

 

Verhaal Vuurwerk kreeg de 2e prijs in de schrijfwedstrijd van Wageningen Literair 750. Lees hier verhaal

 

 

 

 

 

 

Lees hier verhaal

 

 

 

 

 

Nog steeds te bestellen bij Bol.com 

VERLEIDING, bundel erotische thrillerverhalen van bekende thrillerschrijvers
en met mijn verhaal Happy Hours, dat de derde prijs won in de schrijfwedstrijd van de Uitgeverij.
Stond in 2013 op nr. 21 in de Top-60 van meest verkochte boeken van Nederland!